Home
CHIPTUNING
Airco-service
Autobandenservice
Onderhoud
Occasions
Contact
 

ARO Chiptuning:

ARO Chiptuning, dat is tuning op maat

Wij verzorgen chiptuning voor de meeste benzine- en dieselmotoren. 

 

Moderne auto's hebben een electronische sturing (Electronic Control Unit of ECU). Dit is het hart van de motorregeling. Alle sensoren (zoals luchtdruk, debiet, temperaturen, dieseldruk, ..) gaan naar deze ECU. De fabrikant ontwikkelt software om deze gegevens te verwerken en op het juiste tijdstip met de juiste hoeveelheid een actuator (zoals inspuitventiel, turbo, ..) aan te sturen. In deze software zitten een groot aantal parameters, die de functie van toerental, luchtdebiet, luchtdruk en dergelijke een bepaalde waarde geven om de desbetreffende actuator aan te sturen.

 

Bij chiptuning worden deze tabellen aangepast. De software blijft origineel, enkel de tabellen worden getuned. Dit gebeurt eigenlijk op dezelfde wijze als de fabrikant dit doet.

 

Chiptuning is mogelijk en veilig omdat de fabrikant bij het afstellen van deze regelkring rekening moet houden met alle extreme condities waarin de wagen gebruikt kan worden. De wagen moet ook nog rijden bij, extreem hoge en lage temperaturen, extreme vochtigheid, extreme luchtdichtheid en bij het gebruik van zware stookolie tot prima diesel.

 

Om aan al deze condities te voldoen en ook nog eens het vooropgestelde verbruik en de gas-uitlaat-normen te halen, wordt het vermogen teruggeschroefd door de fabrikant. Bij chiptuning wordt er van deze toleranties gebruik gemaakt om het vermogen op te voeren.

 

Niet iedere klant wil het maximale uit zijn motor halen. 

Daarom wordt bij ARO iedere wagen op maat getuned.

 

U kunt bij ARO kiezen uit 2 soorten chiptuning:

 

1. Vermogenstuning : De chiptuning zal geoptimaliseerd worden om (binnen de veilige grenzen) het maximale vermogen (zowel koppel als pk's) uit de motor te halen.

 

2. ECO-tuning : De chiptuning zal vooral een grote koppeltoename geven, pk's veranderen weinig tot niets. Het gevolg hiervan is dat de motor meer kracht heeft en soepeler doortrekt bij lage toerentallen. Dit is vooral interessant voor dieselmotoren. Hierdoor zal het verbruik zichtbaar verbeteren.

 

Op de meeste wagens kunnen wij chiptuning doen via de zogenaamde OBD (On-Board Diagnostics) stekker. De tuning wordt dan gedaan via deze stekker, waardoor er niet aan de motorsturing gewerkt hoeft te worden. Voor sommige wagens wordt er direct op de serviceplug van de motorsturing gewerkt . Dit alles om het risico op defecten te beperken.

 

Chiptuning is bij ARO al mogelijk vanaf 225,00 excl.BTW.

 

Klik hier voor de lijst met motortypen welke ARO kan chiptunen.

Staat uw auto hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Wilt u een afspraak maken? Klik hier om contact met ons op te nemen.

 

ARO Handelsonderneming  |  Rudolf Dieselstraat 4e  |  7442 DR Nijverdal  |  info@arohandelsonderneming.nl  |  06 - 46 41 08 45